VASKEANVISNING

Vi vil gerne give dig et par gode råd til, hvordan du behandler dit nye tøj bedst muligt:

  • Følg vaskeanvisningerne nøje når du skal vaske, og altid vask med lave omdrejninger, så vil dit tøj krølle mindre.
  • Vi anbefaler altid at du vender vrangen ud på tøjet, for at skåne det mest muligt.
  • Husk at skille farverne ad, vask altid lyst, mørkt og farvet tøj for sig selv.
  • Brug det rigtige vaskemiddel, indeholder tøjet lidt silke eller uld er det vigtigt at du bruger vaskemiddel specielt beregnet til silke/uld.
  • Undgå skyllemiddel, da dette kan være med til at blege tøjet. Derudover er det hellere ikke godt for huden eller miljøet.
  • Husk at vaskemiddel med enzymer og blegemiddel på ingen måder må anvendes til farvet beklædning.

Tekstiler

Silke er meget fint, og må ikke strækkes eller vrides hårdt op i våd tilstand, da du risikerer at stoffet går i stykker. Silke skal altid behandles meget fint, og altid vaskes med vaskemiddel beregnet til silke. Silke må ikke vaskes med vaskemiddel med enzymer. Stryg dit silkeprodukt på laveste varme. 

Uld har som udgangspunkt ikke godt af at blive vasket. Men hæng gerne dit uld tøj udenfor, når det er koldt eller frost, eller hæng det på badeværelset når du tager et dampbad, derved vil ulden som regel rette sig til, og blive dejlig frisk igen. Peeling forekommer på uldprodukter uanset kvalitet. Vi anbefaler, at du køber en lint remover, der effekt fjerner fnuller fx den fra OBH Nordea. Stryg ikke dit uldprodukt.

Skind har som udgangspunkt ikke godt af at blive vasket. Du kan tørre dine skindvarer af med en ren opvredet klud og lufte dem i tør vejr. Dine lædervarer kan ikke tåle at du stryger eller damper dem. Det er muligt at imprægnere med plejemidler der passer til materialet. Vi anbefaler, at du får renset dine skindprodukter. 

Bomuld/ hør vaskes på 30 grader, vi fraråder brug af tørretumbler. Hvis du tørre dit tøj udenfor kan det risikerer at få solskader. Kan stryges på højeste varme.

Viskose har tildens til at krympe i vask, du kan ofte dampe eller stryge produkt helt ud til normal størrelse. Vaskes på max 30 grader.

Akryl/ polyester vaskes på 30 grader. Stryges på max middel varme.